суботу, 19 грудня 2015 р.

19 грудня православні християни святкують День Святого Миколая

Зі святом усіх! Хай мрії збуваються!



           Свято Миколая прийшло до нас у 1088-1089 рр., за часів князя Всеволода Ярославовича.
 Історія свідчить, що Миколай жив за часів імператора Костянтина (ІV ст.) і був архієпископом у Мирах. Народився у багатій сім’ї і виріс доброю й чуйною до чужої біди дитиною.  Батьки його померли дуже рано. І хоча хлопчикові нічого не бракувало, він жив під опікою родичів, все ж таки відчував нестачу батьківської ласки і любові.
       Минули роки. Миколай став священиком. Віддав усе своє майно бідним людям і скрізь чинив тільки добро.  Священик Миколай своїм милосердям заслужив винагороду у Бога – благодать творіння чудес. Кожного року 19 грудня у день Св. Миколая  православні християни відзначають це улюблене всіма свято.
       У ніч з 18 на 19 грудня в оселі, де живуть діти, нечутно приходить Миколай і так само нечутно кладе переважно під подушки, а іноді у черевички сплячої малечі жадані дарунки.  Напередодні чарівної ночі належить  написати лист-прохання до святого, покласти записку на вікно і сподіватися на здійснення мрії. Миколай точно знатиме, чого від нього сподіваються. 
      Здавна існувало повір’я - якщо в ніч перед Миколаєм загадати благочестиві побажання, то святий їх обов’язково виконає. Хоча, може, і не зразу.  А що чекає неслухняних? Якщо трапляються, то їм дістається різочка, але тоненька і недовга.  За традицією до цього дня випікають спеціальне печиво - «миколайчики», які кладуть дітям під подушки разом з іншими подарунками
      

Немає коментарів:

Дописати коментар